Schardam in de gemeente Edam-Volendam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Schardam

Een eerste blik op Schardam

Schardam is een plaats in de gemeente Edam-Volendam. Deze plaats telt volgens het CBS 35.920 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorboud in Schardam. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 253.361 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 253.361
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Schardam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schardam is 51 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schardam kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Schardam

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schardam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schardam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schardam. Een eengezinswoning in Schardam komt het meest (54%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 31% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schardam

In Schardam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Schardam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Schardam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schardam
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Schardam

Wil je een huis kopen in Schardam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schardam. Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schardam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schardam.

Huizenprijzen in Schardam

Starterswoningen in Schardam zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Schardam zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schardam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schardam? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schardam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schardam is 2.690 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.205 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Schardam is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Schardam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schardam vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Schardam

Schardam bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen