logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente De Wolden

Begrijp de huizenprijzen in gemeente De Wolden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente De Wolden

De Wolden is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 24.602 inwoners. Momenteel staan er 37 woningen te koop en zijn er recent 102 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Wolden. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 328.116.

Woningen te koop 37
Woningen recent verkocht 102
Gemiddelde vraagprijs € 570.931
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 328.116
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in De Wolden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in De Wolden is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in De Wolden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in De Wolden.

Woningen recent verkocht in De Wolden

Er zijn recent 102 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Wolden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond De Wolden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in De Wolden. Een eengezinswoning in De Wolden komt het meest (64%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling De Wolden

In De Wolden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat De Wolden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van De Wolden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente De Wolden

Starterswoningen in gemeente De Wolden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente De Wolden zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente De Wolden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente De Wolden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente De Wolden

Wil je een huis kopen in gemeente De Wolden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente De Wolden . Er staan momenteel 37 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in De Wolden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in De Wolden.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente De Wolden. Zoek je huurwoning in gemeente De Wolden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in De Wolden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in De Wolden is 3.535 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.238 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden De Wolden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in De Wolden vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente De Wolden

De gemeente De Wolden telt 13 plaatsen.

Alteveer Ansen de Wijk Drogteropslagen Echten Eursinge Kerkenveld Koekange Linde Ruinen Ruinerwold Veeningen Zuidwolde

Wijken van De Wolden

De Wolden bestaat uit 14 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.