De Huizenmarkt gemeente De Wolden (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in De Wolden

Woningmarkt De Wolden

De Wolden is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 23.845 inwoners. Momenteel staan er 86 woningen te koop en zijn er recent 56 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Wolden. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 86
Woningen recent verkocht 56
Gemiddelde vraagprijs € 542.752
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in De Wolden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in De Wolden is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in De Wolden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in De Wolden.

Woningen recent verkocht in De Wolden

Er zijn recent 56 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Wolden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond De Wolden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in De Wolden. Een eengezinswoning in De Wolden komt het meest (64%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling De Wolden

In De Wolden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat De Wolden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van De Wolden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: De Wolden
Binnenring: Nederland

De Wolden waar ligt dat?

Woningen te koop De Wolden

Wil je een huis kopen in De Wolden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in De Wolden . Er staan momenteel 86 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in De Wolden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in De Wolden.

Bekijk hier alle koopwoningen in De Wolden. Zoek je huurwoning in De Wolden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in De Wolden

Starterswoningen in De Wolden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in De Wolden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in De Wolden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in De Wolden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs De Wolden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in De Wolden is 3.153 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.849 euro).

Leeftijden De Wolden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in De Wolden vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente De Wolden

De gemeente De Wolden telt 13 plaatsen.

Alteveer Ansen de Wijk Drogteropslagen Echten Eursinge Kerkenveld Koekange Linde Ruinen Ruinerwold Veeningen Zuidwolde

Alle wijken van De Wolden

De Wolden bestaat uit 13 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.