Alle woningmarktinfo Ruinerwold in gemeente De Wolden

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Ruinerwold

Een eerste blik op Ruinerwold

Ruinerwold is een plaats in de gemeente De Wolden. Deze plaats telt volgens het CBS 23.845 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ruinerwold. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 613.881 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 6
Gemiddelde vraagprijs € 613.881
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Ruinerwold

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ruinerwold is 52 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ruinerwold kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Ruinerwold

Er zijn recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ruinerwold. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ruinerwold.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ruinerwold. Een eengezinswoning in Ruinerwold komt het meest (67%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ruinerwold

In Ruinerwold wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Ruinerwold

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Ruinerwold (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ruinerwold
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Ruinerwold

Wil je een huis kopen in Ruinerwold? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ruinerwold . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ruinerwold alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ruinerwold.

Zoek je huurwoning in Ruinerwold? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Ruinerwold.

Huizenprijzen in Ruinerwold

Starterswoningen in Ruinerwold zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ruinerwold zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ruinerwold zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ruinerwold? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ruinerwold

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ruinerwold is 2.400 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.335 euro).

Leeftijden Ruinerwold

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ruinerwold vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Ruinerwold

Ruinerwold bestaat uit 13 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen