Huizenprijzen en de huizenmarkt in Ruinerwold

Begrijp de huizenprijzen in Ruinerwold met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Ruinerwold

Ruinerwold is een plaats in de gemeente De Wolden. Deze plaats telt volgens het CBS 23.845 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ruinerwold. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 653.113 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 13
Gemiddelde vraagprijs € 653.113
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Ruinerwold

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ruinerwold is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ruinerwold moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ruinerwold.

Woningen recent verkocht in Ruinerwold

Er zijn recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ruinerwold. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ruinerwold.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ruinerwold. Een eengezinswoning in Ruinerwold komt het meest (68%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ruinerwold

In Ruinerwold wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ruinerwold

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ruinerwold (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Ruinerwold

Starterswoningen in Ruinerwold zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ruinerwold zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ruinerwold zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Ruinerwold? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Ruinerwold

Wil je een huis kopen in Ruinerwold? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ruinerwold . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ruinerwold alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ruinerwold.

Bekijk alle koopwoningen in Ruinerwold. Zoek je huurwoning in Ruinerwold? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Ruinerwold

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ruinerwold is 3.119 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.799 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Ruinerwold

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ruinerwold vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Ruinerwold

Ruinerwold bestaat uit 13 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.