Huizenprijzen en de huizenmarkt in Echten

Begrijp de huizenprijzen in Echten met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Echten

Echten is een plaats in de gemeente De Fryske Marren. Deze plaats telt volgens het CBS 51.725 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Echten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 517.574 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 517.574
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Echten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Echten is 65 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Echten kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Echten

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Echten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Echten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Echten. Een eengezinswoning in Echten komt het meest (61%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Echten

In Echten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Echten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Echten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Echten

Starterswoningen in Echten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Echten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Echten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Echten? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Echten

Wil je een huis kopen in Echten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Echten . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Echten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Echten.

Bekijk alle koopwoningen in Echten. Zoek je huurwoning in Echten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Echten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Echten is 3.191 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.510 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Echten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Echten vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Echten

Echten bestaat uit 51 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.