De Huizenmarkt in Echten (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Echten

Woningmarkt Echten

Echten is een plaats in de gemeente De Fryske Marren. Deze plaats telt volgens het CBS 51.725 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Echten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 519.380 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 519.380
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Echten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Echten is 100 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Echten kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Echten

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Echten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Echten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Echten. Een eengezinswoning in Echten komt het meest (64%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Echten

In Echten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Echten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Echten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Echten
Binnenring: Nederland

Echten waar ligt dat?

Woningen te koop Echten

Wil je een huis kopen in Echten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Echten . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Echten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Echten.

Bekijk hier alle koopwoningen in Echten. Zoek je huurwoning in Echten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Echten

Starterswoningen in Echten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Echten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Echten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Echten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Echten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Echten is 3.510 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.687 euro).

Leeftijden Echten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Echten vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Echten

Echten bestaat uit 51 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.