
Giel van de Poll .
Giel is een data scientist bij Huispedia met een passie voor woningmarktcijfers, statistiek en machine learning. Met zijn scherpe analytische blik en een flinke dosis nieuwsgierigheid duikt hij in de cijfers achter de huizenmarkt. Of het nu gaat om forecasting analysis, datavisualisatie of geavanceerde AVM-modellen – Giel weet als geen ander hoe je ruwe data omzet in waardevolle inzichten.
Zijn doel? De woningmarkt transparanter en efficiënter maken voor kopers en verkopers. Dankzij zijn analyses ontdek je unieke kansen en blijf je altijd een stap voor op de rest. Wanneer Giel niet bezig is met het bouwen van slimme algoritmes, kun je hem vinden op zoek naar de nieuwste data-trends of ontspanning zoeken op zijn surfboard.
Giel van de Poll in het nieuws.
AD: Lage vraagprijs voor een huis zorgt voor ‘biedoorlog’: Huispedia slaat alarm
De Telegraaf:’Makelaar ontketent bewust biedoorlog met te lage vraagprijs’
NH Nieuws: Kun je nog ergens een huis kopen zonder te overbieden?
Nos: Huizenkopers overbieden overal, maar: 'Laat je niet gek maken'
AD: Huizenprijzen steeds vaker ‘in het geheim’ omlaag: helft kopers biedt dan onder de vraagprijs
Optredens & interviews.
Artikelen van Giel van de Poll.

Hoeveel moet ik overbieden in 2025 bij het kopen van een huis?
Is overbieden in nog nodig om een kans te maken op de woningmarkt? Wij leggen het uit. Zo weet jij hoe je tot een goed bod komt en voorkom je dat je onnodig te veel betaalt.

Kan ik onderbieden op een huis in 2025?
Hoe kom je tot een goed bod? Wij leggen uit wanneer je kan onderbieden. Zo voorkom je dat je onnodig te veel biedt.

Bieden op een huis: hoe onderhandel ik?
Onderhandelen is best spannend. Maar met de juiste informatie kan ook jij succesvol bieden en onderhandelen.

Is een huis in prijs verlaagd?
Het gebeurt: een huis opnieuw plaatsen tegen een lagere prijs. Dus hoe kom je achter deze stiekeme prijsaanpassingen? Wij leggen het je eerlijk uit.

Waarom de woningwaarde berekenen?
Het is goed om te weten wat een woning nou écht waard is. Maar hoe gebruik je dit in je voordeel? En hoe weet je of de woningwaarde betrouwbaar is? Wij leggen het je eerlijk uit.

Dé manier om succesvol te bieden op een huis
Bieden op een woning in een markt met veel vraag is een flinke uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je succesvol biedt zonder onnodig te veel te betalen? Het antwoord: baseer je bod op feiten en cijfers in plaats van op gevoel – hoe moeilijk dat soms ook is.

Wat is de koopsom van een woning?
Benieuwd naar de verkoopprijs? Goed om te weten als je gaat bieden op een huis. Maar hoe haal je alles uit de koopsominformatie?

Hoe lang staat een huis nou écht te koop?
Benieuwd hoe lang een huis te koop staat? Dan is het slim om de verkoopgeschiedenis van een huis te bekijken. Zo zie je niet alleen de verkoophistorie maar ook eventuele prijsaanpassingen.

Huispedia in het nieuws: "Vraagprijs vaker verlaagd – kansen voor kopers, opletten voor verkopers"
De woningmarkt is het afgelopen kwartaal afgekoeld. Zo wordt er lager én minder vaak overboden. Daarnaast blijkt dat de vraagprijs van huizen wordt steeds vaker verlaagd. Dit betekent “kansen voor kopers en opletten voor verkopers.”

Data expert Giel: "Zo spot je unieke kansen op de woningmarkt"
Data-expert Giel legt uit dat huizen steeds vaker opnieuw te koop worden gezet met een lagere vraagprijs. Dat is belangrijke informatie voor kopers, want bij de helft van dit soort huizen kan worden onderboden. Hoe werkt dat precies?

Voor hoeveel is een huis verkocht? Check dit voor je gaat bieden
De verkoopprijs van een huis opvragen? Betaal dan niet per adres! Wij laten zien hoe je van élk huis checkt voor hoeveel het verkocht is.

Hoe schat je de verwachte verkoopprijs zo nauwkeurig mogelijk in?
Als je je huis gaat verkopen, wil je natuurlijk een goed beeld hebben van de verkoopopbrengst. Maar hoe check je wat jouw realistische verkoopopbrengst is?

Afkoeling van korte duur, huizenprijzen nemen weer toe
Na een korte periode van afkoeling op de woningmarkt, zijn de huizenprijzen weer aan het stijgen. In januari stegen de prijzen met 1,6% ten opzichte van de maand ervoor. We leggen je uit hoe dit precies zit.

Huizenprijzen nagenoeg gelijk gebleven in februari
De stijging in huizenprijzen is enigszins teruggelopen. Waar in januari de prijzen nog met 1,6% stegen, ging het in februari slechts om 0,1%. We leggen je uit hoe dit precies zit. Zo ben je net als de experts weer op de hoogte.

Woning kopen of verkopen? Dit zijn de beste momenten
Wil je jouw huis verkopen of ben je juist op zoek naar een nieuwe woning? Dan kan timing zo duizenden euro’s verschil maken. Maar wat is dan het beste moment te kopen of juist te verkopen? We zetten het op een rijtje.