logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Hasselt

Begrijp de huizenprijzen in Hasselt met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hasselt

Hasselt is een plaats in de gemeente Zwartewaterland. Deze plaats telt volgens het CBS 23.368 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 41 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hasselt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 403.021 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 41
Gemiddelde vraagprijs € 403.021
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Hasselt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hasselt is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hasselt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hasselt.

Woningen recent verkocht in Hasselt

Er zijn recent 41 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hasselt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hasselt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hasselt. Een eengezinswoning in Hasselt komt het meest (84%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 3% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hasselt

In Hasselt wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hasselt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hasselt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Hasselt

Starterswoningen in Hasselt zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hasselt zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hasselt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hasselt? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hasselt

Wil je een huis kopen in Hasselt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hasselt . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hasselt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hasselt.

Bekijk alle koopwoningen in Hasselt. Zoek je huurwoning in Hasselt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hasselt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hasselt is 2.929 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.775 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hasselt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hasselt vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Hasselt

Hasselt bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.