De Huizenmarkt in Hasselt (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hasselt

Woningmarkt Hasselt

Hasselt is een plaats in de gemeente Zwartewaterland. Deze plaats telt volgens het CBS 15.825 inwoners. Momenteel staan er 17 woningen te koop en zijn er recent 31 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hasselt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 357.397 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 17
Woningen recent verkocht 31
Gemiddelde vraagprijs € 357.397
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Hasselt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hasselt is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hasselt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hasselt.

Woningen recent verkocht in Hasselt

Er zijn recent 31 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hasselt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hasselt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hasselt. Een eengezinswoning in Hasselt komt het meest (84%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hasselt

In Hasselt wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hasselt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hasselt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hasselt
Binnenring: Nederland

Hasselt waar ligt dat?

Woningen te koop Hasselt

Wil je een huis kopen in Hasselt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hasselt . Er staan momenteel 17 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hasselt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hasselt.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hasselt. Zoek je huurwoning in Hasselt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hasselt

Starterswoningen in Hasselt zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hasselt zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hasselt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hasselt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hasselt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hasselt is 2.759 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.426 euro).

Leeftijden Hasselt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hasselt vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hasselt

Hasselt bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.