De Huizenmarkt gemeente Zwartewaterland (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Zwartewaterland

Woningmarkt Zwartewaterland

Zwartewaterland is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 15.825 inwoners. Momenteel staan er 70 woningen te koop en zijn er recent 104 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwartewaterland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 270.548.

Woningen te koop 70
Woningen recent verkocht 104
Gemiddelde vraagprijs € 357.324
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 270.548
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Zwartewaterland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zwartewaterland is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zwartewaterland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zwartewaterland.

Woningen recent verkocht in Zwartewaterland

Er zijn recent 104 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwartewaterland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zwartewaterland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zwartewaterland. Een eengezinswoning in Zwartewaterland komt het meest (80%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zwartewaterland

In Zwartewaterland wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zwartewaterland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zwartewaterland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zwartewaterland
Binnenring: Nederland

Zwartewaterland waar ligt dat?

Woningen te koop Zwartewaterland

Wil je een huis kopen in Zwartewaterland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zwartewaterland . Er staan momenteel 70 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zwartewaterland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zwartewaterland.

Bekijk hier alle koopwoningen in Zwartewaterland. Zoek je huurwoning in Zwartewaterland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Zwartewaterland

Starterswoningen in Zwartewaterland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zwartewaterland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zwartewaterland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zwartewaterland? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zwartewaterland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zwartewaterland is 2.856 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.581 euro).

Leeftijden Zwartewaterland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zwartewaterland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland telt 4 plaatsen.

Genemuiden Hasselt Mastenbroek Zwartsluis

Alle wijken van Zwartewaterland

Zwartewaterland bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.