Alle woningmarktinfo Zaandam Noord in Zaanstad

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zaandam Noord

Een eerste blik op Zaandam Noord

Zaandam Noord is een wijk in de gemeente Zaanstad. Deze wijk telt volgens het CBS 6.550 inwoners. Momenteel staan er 24 woningen te koop en zijn er recent 40 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaandam Noord. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 564.927 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 24
Woningen recent verkocht 40
Gemiddelde vraagprijs € 564.927
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Zaandam Noord

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zaandam Noord is 9 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zaandam Noord moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zaandam Noord.

Woningen recent verkocht in Zaandam Noord

Er zijn recent 40 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaandam Noord. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zaandam Noord.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zaandam Noord. Een eengezinswoning in Zaandam Noord komt het meest (47%) voor. Daarna komt een galerijflat met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zaandam Noord

In Zaandam Noord wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zaandam Noord

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zaandam Noord (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zaandam Noord
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Zaandam Noord

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zaandam Noord vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Zaandam Noord

Wil je een huis kopen in Zaandam Noord? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zaandam Noord . Er staan momenteel 24 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zaandam Noord alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zaandam Noord.

Zoek je huurwoning in Zaandam Noord? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Zaandam Noord.

Huizenprijzen in Zaandam Noord

Starterswoningen in Zaandam Noord zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zaandam Noord zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zaandam Noord zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zaandam Noord? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zaandam Noord

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zaandam Noord is 3.701 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.055 euro).

Leeftijden Zaandam Noord

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zaandam Noord vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Zaandam Noord

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Zaandam Noord? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Zaandam Noord

Kalf Kalverpolder

Instellingen zijn opgeslagen