Noordoost in gemeente Utrecht

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Noordoost

Een eerste blik op Noordoost

Noordoost is een wijk in de gemeente Utrecht. Deze wijk telt volgens het CBS 38.930 inwoners. Momenteel staan er 119 woningen te koop en zijn er recent 283 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Noordoost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 454.899 euro.

Woningen te koop 119
Woningen recent verkocht 283
Gemiddelde vraagprijs € 454.899
Percentage gezinnen met kinderen 23%

Verkoopduur woningen in Noordoost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Noordoost is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Noordoost moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Noordoost.

Woningen recent verkocht in Noordoost

Er zijn recent 283 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Noordoost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Noordoost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Noordoost. Een benedenwoning in Noordoost komt het meest (26%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Noordoost

In Noordoost wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Noordoost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Noordoost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Noordoost
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Noordoost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Noordoost vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Noordoost

Wil je een huis kopen in Noordoost? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Noordoost . Er staan momenteel 119 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Noordoost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Noordoost.

Zoek je huurwoning in Noordoost? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Noordoost.

Huizenprijzen in Noordoost

Starterswoningen in Noordoost zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Noordoost zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Noordoost zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Noordoost? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Noordoost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Noordoost is 4.591 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.427 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Noordoost is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Noordoost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Noordoost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Noordoost

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Noordoost? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Noordoost

Vogelenbuurt Lauwerecht Staatsliedenbuurt Tuinwijk-West Tuinwijk-Oost Tuindorp en Van Lieflandlaan-West Tuindorp-Oost Voordorp en Voorveldsepolder Huizingalaan, K. Doormanlaan en omgeving Zeeheldenbuurt, Hengeveldstraat en omgeving Wittevrouwen

Instellingen zijn opgeslagen