Binnenstad in gemeente Utrecht

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Binnenstad

Een eerste blik op Binnenstad

Binnenstad is een wijk in de gemeente Utrecht. Deze wijk telt volgens het CBS 18.120 inwoners. Momenteel staan er 34 woningen te koop en zijn er recent 56 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Binnenstad. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 693.372 euro.

Woningen te koop 34
Woningen recent verkocht 56
Gemiddelde vraagprijs € 693.372
Percentage gezinnen met kinderen 8%

Verkoopduur woningen in Binnenstad

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Binnenstad is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Binnenstad moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Binnenstad.

Woningen recent verkocht in Binnenstad

Er zijn recent 56 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Binnenstad. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Binnenstad.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Binnenstad. Een bovenwoning in Binnenstad komt het meest (31%) voor. Daarna komt een portiekflat met 30% het meest voor.

Gezinssamenstelling Binnenstad

In Binnenstad wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Binnenstad

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Binnenstad (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Binnenstad
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Binnenstad

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Binnenstad vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Binnenstad

Wil je een huis kopen in Binnenstad? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Binnenstad. Er staan momenteel 34 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Binnenstad alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Binnenstad.

Huizenprijzen in Binnenstad

Starterswoningen in Binnenstad zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Binnenstad zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Binnenstad zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Binnenstad? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Binnenstad

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Binnenstad is 5.249 euro. De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Binnenstad is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Binnenstad

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Binnenstad vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Binnenstad

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Binnenstad? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Binnenstad

Domplein, Neude, Janskerkhof Lange Elisabethstraat, Mariaplaats en omgeving Hoog-Catharijne NS en Jaarbeurs Wijk C Breedstraat en Plompetorengracht en omgeving Nobelstraat en omgeving Springweg en omgeving Geertebuurt Lange Nieuwstraat en omgeving Nieuwegracht-Oost Bleekstraat en omgeving Hooch Boulandt

Instellingen zijn opgeslagen