Overvecht in gemeente Utrecht

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Overvecht

Een eerste blik op Overvecht

Overvecht is een wijk in de gemeente Utrecht. Deze wijk telt volgens het CBS 34.255 inwoners. Momenteel staan er 16 woningen te koop en zijn er recent 50 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Overvecht. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 271.721 euro.

Woningen te koop 16
Woningen recent verkocht 50
Gemiddelde vraagprijs € 271.721
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Overvecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overvecht is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overvecht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Overvecht.

Woningen recent verkocht in Overvecht

Er zijn recent 50 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overvecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overvecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overvecht. Een portiekflat in Overvecht komt het meest (62%) voor. Daarna komt een galerijflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overvecht

In Overvecht wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Overvecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Overvecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Overvecht
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Overvecht

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Overvecht vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Overvecht

Wil je een huis kopen in Overvecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overvecht. Er staan momenteel 16 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Overvecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overvecht.

Huizenprijzen in Overvecht

Starterswoningen in Overvecht zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Overvecht zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overvecht zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Overvecht? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Overvecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overvecht is 2.786 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.754 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Overvecht is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Overvecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overvecht vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Overvecht

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Overvecht? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Overvecht

Taag- en Rubicondreef en omgeving Wolga- en Donaudreef en omgeving Zamenhofdreef en omgeving Neckardreef en omgeving Vechtzoom-zuid Vechtzoom-noord, Klopvaart Bedrijventerrein en omgeving Zambesidreef en omgeving Tigrisdreef en omgeving Poldergebied Overvecht

Instellingen zijn opgeslagen