De Huizenmarkt gemeente Smallingerland (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Smallingerland

Woningmarkt Smallingerland

Smallingerland is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 55.885 inwoners. Momenteel staan er 204 woningen te koop en zijn er recent 225 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Smallingerland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 204
Woningen recent verkocht 225
Gemiddelde vraagprijs € 346.410
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Smallingerland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Smallingerland is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Smallingerland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Smallingerland.

Woningen recent verkocht in Smallingerland

Er zijn recent 225 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Smallingerland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Smallingerland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Smallingerland. Een eengezinswoning in Smallingerland komt het meest (64%) voor. Daarna komt een galerijflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Smallingerland

In Smallingerland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Smallingerland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Smallingerland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Smallingerland
Binnenring: Nederland

Smallingerland waar ligt dat?

Woningen te koop Smallingerland

Wil je een huis kopen in Smallingerland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Smallingerland . Er staan momenteel 204 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Smallingerland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Smallingerland.

Bekijk hier alle koopwoningen in Smallingerland. Zoek je huurwoning in Smallingerland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Smallingerland

Starterswoningen in Smallingerland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Smallingerland zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Smallingerland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Smallingerland? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Smallingerland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Smallingerland is 2.634 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.508 euro).

Leeftijden Smallingerland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Smallingerland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Smallingerland

De gemeente Smallingerland telt 14 plaatsen.

Boornbergum De Tike De Veenhoop De Wilgen Drachten Drachtstercompagnie Goëngahuizen Houtigehage Kortehemmen Nijega Opeinde Oudega Rottevalle Smalle Ee

Alle wijken van Smallingerland

Smallingerland bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.