logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Smallingerland

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Smallingerland met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Smallingerland

Smallingerland is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 56.098 inwoners. Momenteel staan er 76 woningen te koop en zijn er recent 671 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Smallingerland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 306.949.

Woningen te koop 76
Woningen recent verkocht 671
Gemiddelde vraagprijs € 361.734
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 306.949
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Smallingerland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Smallingerland is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Smallingerland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Smallingerland.

Woningen recent verkocht in Smallingerland

Er zijn recent 671 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Smallingerland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Smallingerland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Smallingerland. Een eengezinswoning in Smallingerland komt het meest (66%) voor. Daarna komt een galerijflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Smallingerland

In Smallingerland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Smallingerland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Smallingerland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Smallingerland

Starterswoningen in gemeente Smallingerland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Smallingerland zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Smallingerland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Smallingerland? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Smallingerland

Wil je een huis kopen in gemeente Smallingerland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Smallingerland . Er staan momenteel 76 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Smallingerland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Smallingerland.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Smallingerland. Zoek je huurwoning in gemeente Smallingerland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Smallingerland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Smallingerland is 2.761 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.678 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Smallingerland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Smallingerland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Smallingerland

De gemeente Smallingerland telt 14 plaatsen.

Boornbergum De Tike De Veenhoop De Wilgen Drachten Drachtstercompagnie Goëngahuizen Houtigehage Kortehemmen Nijega Opeinde Oudega Rottevalle Smalle Ee

Wijken van Smallingerland

Smallingerland bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.