Huizenmarkt Drachten in Drachten (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Drachten

Woningmarkt Drachten

Drachten is een wijk in de plaats Drachten binnen de gemeente Smallingerland. Deze wijk telt volgens het CBS 45.080 inwoners. Momenteel staan er 129 woningen te koop en zijn er recent 434 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Drachten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 328.149 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 129
Woningen recent verkocht 434
Gemiddelde vraagprijs € 328.149
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Drachten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Drachten is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Drachten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Drachten.

Woningen recent verkocht in Drachten

Er zijn recent 434 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Drachten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Drachten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Drachten. Een eengezinswoning in Drachten komt het meest (63%) voor. Daarna komt een galerijflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Drachten

In Drachten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Drachten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Drachten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Drachten
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Drachten

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Drachten vergeleken met de Smallingerland en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Drachten waar ligt dat?

Woningen te koop Drachten

Wil je een huis kopen in Drachten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Drachten . Er staan momenteel 129 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Drachten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Drachten.

Bekijk hier alle koopwoningen in Drachten. Zoek je huurwoning in Drachten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Drachten

Starterswoningen in Drachten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Drachten zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Drachten zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Drachten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Drachten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Drachten is 2.650 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.511 euro).

Leeftijden Drachten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Drachten vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Drachten

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Drachten? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Drachten

Centrum De Wiken De Singels De Drait De Wiken-Oost De Venen De Folgeren De Swetten De Bouwen Noordoost De Haven Buitengebied Drachten De Trisken Fennepark Himsterhout Bedrijvenpark Vrijburg Burmaniapark