logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Drachten in Drachten

Begrijp de huizenprijzen in Drachten Smallingerland met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Drachten Smallingerland

Drachten is een wijk in de plaats Drachten binnen de gemeente Smallingerland. Deze wijk telt volgens het CBS 44.990 inwoners. Momenteel staan er 52 woningen te koop en zijn er recent 567 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Drachten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 338.684 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 52
Woningen recent verkocht 567
Gemiddelde vraagprijs € 338.684
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Drachten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Drachten is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Drachten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Drachten.

Woningen recent verkocht in Drachten

Er zijn recent 567 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Drachten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Drachten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Drachten. Een eengezinswoning in Drachten komt het meest (64%) voor. Daarna komt een galerijflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Drachten

In Drachten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Drachten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Drachten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Drachten

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Drachten vergeleken met de Smallingerland en Nederland.

Huizenprijzen in Drachten Smallingerland

Starterswoningen in Drachten Smallingerland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Drachten Smallingerland zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Drachten Smallingerland zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Drachten Smallingerland? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Drachten Smallingerland

Wil je een huis kopen in Drachten Smallingerland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Drachten Smallingerland . Er staan momenteel 52 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Drachten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Drachten.

Bekijk alle koopwoningen in Drachten Smallingerland. Zoek je huurwoning in Drachten Smallingerland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Drachten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Drachten is 2.720 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.626 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Drachten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Drachten vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Drachten

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Drachten? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Drachten

Centrum De Wiken De Singels De Drait De Wiken-Oost De Venen De Folgeren De Swetten De Bouwen Noordoost De Haven Buitengebied Drachten De Trisken Fennepark Himsterhout Bedrijvenpark Vrijburg Burmaniapark