Huizenprijzen en de huizenmarkt in Drachten

Begrijp de huizenprijzen in Drachten met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Drachten

Drachten is een plaats in de gemeente Smallingerland. Deze plaats telt volgens het CBS 55.885 inwoners. Momenteel staan er 70 woningen te koop en zijn er recent 243 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Drachten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 332.494 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 70
Woningen recent verkocht 243
Gemiddelde vraagprijs € 332.494
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Drachten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Drachten is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Drachten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Drachten.

Woningen recent verkocht in Drachten

Er zijn recent 243 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Drachten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Drachten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Drachten. Een eengezinswoning in Drachten komt het meest (64%) voor. Daarna komt een galerijflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Drachten

In Drachten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Drachten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Drachten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Drachten

Starterswoningen in Drachten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Drachten zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Drachten zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Drachten? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Drachten

Wil je een huis kopen in Drachten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Drachten . Er staan momenteel 70 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Drachten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Drachten.

Bekijk alle koopwoningen in Drachten. Zoek je huurwoning in Drachten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Drachten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Drachten is 2.685 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.570 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Drachten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Drachten vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Drachten

Drachten bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.