De Huizenmarkt in Houtigehage (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Houtigehage

Woningmarkt Houtigehage

Houtigehage is een plaats in de gemeente Smallingerland. Deze plaats telt volgens het CBS 55.885 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en zijn er recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Houtigehage. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 385.667 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 6
Gemiddelde vraagprijs € 385.667
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Houtigehage

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Houtigehage is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Houtigehage moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Houtigehage.

Woningen recent verkocht in Houtigehage

Er zijn recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Houtigehage. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Houtigehage.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Houtigehage. Een eengezinswoning in Houtigehage komt het meest (86%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Houtigehage

In Houtigehage wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Houtigehage

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Houtigehage (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Houtigehage
Binnenring: Nederland

Houtigehage waar ligt dat?

Woningen te koop Houtigehage

Wil je een huis kopen in Houtigehage? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Houtigehage . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Houtigehage alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Houtigehage.

Bekijk hier alle koopwoningen in Houtigehage. Zoek je huurwoning in Houtigehage? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Houtigehage

Starterswoningen in Houtigehage zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Houtigehage zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Houtigehage zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Houtigehage? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Houtigehage

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Houtigehage is 2.094 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.881 euro).

Leeftijden Houtigehage

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Houtigehage vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Houtigehage

Houtigehage bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.