Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Schagen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Schagen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Schagen

Schagen is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 46.365 inwoners. Momenteel staan er 87 woningen te koop en zijn er recent 199 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schagen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 284.260.

Woningen te koop 87
Woningen recent verkocht 199
Gemiddelde vraagprijs € 465.893
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 284.260
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Schagen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schagen is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schagen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schagen.

Woningen recent verkocht in Schagen

Er zijn recent 199 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schagen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schagen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schagen. Een eengezinswoning in Schagen komt het meest (67%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schagen

In Schagen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schagen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schagen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Schagen

Starterswoningen in gemeente Schagen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Schagen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Schagen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Schagen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Schagen

Wil je een huis kopen in gemeente Schagen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Schagen . Er staan momenteel 87 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schagen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schagen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Schagen. Zoek je huurwoning in gemeente Schagen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Schagen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schagen is 3.438 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.320 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Schagen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schagen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Schagen

De gemeente Schagen telt 15 plaatsen.

't Zand Burgerbrug Callantsoog Dirkshorn Oudesluis Oudkarspel Petten Schagen Schagerbrug Sint Maarten Sint Maartensbrug Sint Maartensvlotbrug Tuitjenhorn Waarland Warmenhuizen

Wijken van Schagen

Schagen bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.