logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Petten

Begrijp de huizenprijzen in Petten met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Petten

Petten is een plaats in de gemeente Schagen. Deze plaats telt volgens het CBS 47.450 inwoners. Momenteel staan er 0 woningen te koop en zijn er recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Petten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 468.971 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 0
Woningen recent verkocht 13
Gemiddelde vraagprijs € 468.971
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Petten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Petten is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Petten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Petten.

Woningen recent verkocht in Petten

Er zijn recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Petten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Petten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Petten. Een eengezinswoning in Petten komt het meest (81%) voor. Daarna komt een bungalow met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Petten

In Petten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Petten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Petten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Petten

Starterswoningen in Petten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Petten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Petten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Petten? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Petten

Wil je een huis kopen in Petten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Petten . Er staan momenteel 0 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Petten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Petten.

Er staan momenteel geen woningen te koop in Petten.

Bekijk alle koopwoningen in Petten. Zoek je huurwoning in Petten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Petten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Petten is 3.364 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.541 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Petten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Petten vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Petten

Petten bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.