De Huizenmarkt in Petten (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Petten

Woningmarkt Petten

Petten is een plaats in de gemeente Schagen. Deze plaats telt volgens het CBS 46.365 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Petten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 468.240 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 12
Gemiddelde vraagprijs € 468.240
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Petten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Petten is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Petten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Petten.

Woningen recent verkocht in Petten

Er zijn recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Petten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Petten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Petten. Een eengezinswoning in Petten komt het meest (81%) voor. Daarna komt een bungalow met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Petten

In Petten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Petten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Petten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Petten
Binnenring: Nederland

Petten waar ligt dat?

Woningen te koop Petten

Wil je een huis kopen in Petten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Petten . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Petten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Petten.

Bekijk hier alle koopwoningen in Petten. Zoek je huurwoning in Petten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Petten

Starterswoningen in Petten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Petten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Petten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Petten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Petten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Petten is 3.281 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.792 euro).

Leeftijden Petten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Petten vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Petten

Petten bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.