De Huizenmarkt in Schagen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Schagen

Woningmarkt Schagen

Schagen is een plaats in de gemeente Schagen. Deze plaats telt volgens het CBS 46.365 inwoners. Momenteel staan er 60 woningen te koop en zijn er recent 159 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schagen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 416.595 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 60
Woningen recent verkocht 159
Gemiddelde vraagprijs € 416.595
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Schagen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schagen is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schagen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schagen.

Woningen recent verkocht in Schagen

Er zijn recent 159 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schagen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schagen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schagen. Een eengezinswoning in Schagen komt het meest (59%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schagen

In Schagen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schagen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schagen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schagen
Binnenring: Nederland

Schagen waar ligt dat?

Woningen te koop Schagen

Wil je een huis kopen in Schagen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schagen . Er staan momenteel 60 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schagen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schagen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Schagen. Zoek je huurwoning in Schagen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Schagen

Starterswoningen in Schagen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Schagen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schagen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schagen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schagen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schagen is 3.473 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.180 euro).

Leeftijden Schagen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schagen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Schagen

Schagen bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.