logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Schagen

Begrijp de huizenprijzen in Schagen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Schagen

Schagen is een plaats in de gemeente Schagen. Deze plaats telt volgens het CBS 47.450 inwoners. Momenteel staan er 40 woningen te koop en zijn er recent 116 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schagen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 450.020 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 40
Woningen recent verkocht 116
Gemiddelde vraagprijs € 450.020
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Schagen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schagen is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schagen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schagen.

Woningen recent verkocht in Schagen

Er zijn recent 116 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schagen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schagen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schagen. Een eengezinswoning in Schagen komt het meest (61%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schagen

In Schagen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schagen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schagen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Schagen

Starterswoningen in Schagen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Schagen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schagen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Schagen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Schagen

Wil je een huis kopen in Schagen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schagen . Er staan momenteel 40 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schagen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schagen.

Bekijk alle koopwoningen in Schagen. Zoek je huurwoning in Schagen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Schagen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schagen is 3.415 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.489 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Schagen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schagen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Schagen

Schagen bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.