Gemeente Barneveld

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Barneveld

Een eerste blik op Barneveld

Barneveld is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 62.695 inwoners. Momenteel staan er 162 woningen te koop en zijn er recent 497 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Barneveld. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 776.540 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 162
Woningen recent verkocht 497
Gemiddelde vraagprijs € 776.540
Percentage gezinnen met kinderen 43%

Verkoopduur woningen in Barneveld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Barneveld is 43 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Barneveld kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Barneveld

Er zijn recent 497 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Barneveld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Barneveld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Barneveld. Een eengezinswoning in Barneveld komt het meest (63%) voor. Daarna komt een portiekflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Barneveld

In Barneveld wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Barneveld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Barneveld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Barneveld
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Barneveld

Wil je een huis kopen in Barneveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Barneveld . Er staan momenteel 162 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Barneveld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Barneveld.

Zoek je huurwoning in Barneveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Barneveld.

Huizenprijzen in Barneveld

Starterswoningen in Barneveld zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Barneveld zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Barneveld zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Barneveld? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Barneveld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Barneveld is 3.605 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.445 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Barneveld is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Barneveld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Barneveld vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Barneveld

De gemeente Barneveld telt 10 plaatsen.

Achterveld Barneveld De Glind Garderen Kootwijk Kootwijkerbroek Stroe Terschuur Voorthuizen Zwartebroek

Alle wijken van Barneveld

Barneveld bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen