logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Barneveld

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Barneveld met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Barneveld

Barneveld is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 61.655 inwoners. Momenteel staan er 62 woningen te koop en zijn er recent 264 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Barneveld. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 360.811.

Woningen te koop 62
Woningen recent verkocht 264
Gemiddelde vraagprijs € 607.323
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 360.811
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Barneveld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Barneveld is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Barneveld moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Barneveld.

Woningen recent verkocht in Barneveld

Er zijn recent 264 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Barneveld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Barneveld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Barneveld. Een eengezinswoning in Barneveld komt het meest (69%) voor. Daarna komt een portiekflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Barneveld

In Barneveld wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Barneveld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Barneveld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Barneveld

Starterswoningen in gemeente Barneveld zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Barneveld zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Barneveld zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Barneveld? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Barneveld

Wil je een huis kopen in gemeente Barneveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Barneveld . Er staan momenteel 62 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Barneveld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Barneveld.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Barneveld. Zoek je huurwoning in gemeente Barneveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Barneveld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Barneveld is 4.101 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.740 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Barneveld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Barneveld vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Barneveld

De gemeente Barneveld telt 10 plaatsen.

Achterveld Barneveld De Glind Garderen Kootwijk Kootwijkerbroek Stroe Terschuur Voorthuizen Zwartebroek

Wijken van Barneveld

Barneveld bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.