logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Achterveld

Begrijp de huizenprijzen in Achterveld met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Achterveld

Achterveld is een plaats in de gemeente Barneveld. Deze plaats telt volgens het CBS 61.655 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Achterveld. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 1.193.463 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 15
Gemiddelde vraagprijs € 1.193.463
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Achterveld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Achterveld is 88 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Achterveld kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Achterveld

Er zijn recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Achterveld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Achterveld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Achterveld. Een woonboerderij in Achterveld komt het meest (57%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 29% het meest voor.

Gezinssamenstelling Achterveld

In Achterveld wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Achterveld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Achterveld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Achterveld

Starterswoningen in Achterveld zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Achterveld zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Achterveld zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Achterveld? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Achterveld

Wil je een huis kopen in Achterveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Achterveld . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Achterveld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Achterveld.

Bekijk alle koopwoningen in Achterveld. Zoek je huurwoning in Achterveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Achterveld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Achterveld is 5.053 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.464 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Achterveld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Achterveld vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Achterveld

Achterveld bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.