Huizenprijzen en de huizenmarkt Overcingel in Assen

Begrijp de huizenprijzen in Overcingel Assen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Overcingel Assen

Overcingel is een buurt in de wijk Assen centrum en plaats Assen binnen de gemeente Assen. Deze buurt telt volgens het CBS 6.115 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overcingel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 497.513 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 497.513
Percentage gezinnen met kinderen 14%

Verkoopduur woningen in Overcingel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overcingel is 43 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overcingel kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Overcingel

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overcingel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overcingel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overcingel. Een portiekflat in Overcingel komt het meest (77%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overcingel

In Overcingel wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Overcingel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Overcingel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Overcingel

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Overcingel vergeleken met de Assen en Nederland.

Huizenprijzen in Overcingel Assen

Starterswoningen in Overcingel Assen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Overcingel Assen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overcingel Assen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Overcingel Assen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Overcingel Assen

Wil je een huis kopen in Overcingel Assen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overcingel Assen . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Overcingel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overcingel.

Bekijk alle koopwoningen in Overcingel Assen. Zoek je huurwoning in Overcingel Assen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Overcingel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overcingel is 3.410 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.456 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Overcingel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overcingel vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Overcingel

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Overcingel. De buurt zelf valt binnen de wijk Assen centrum in de gemeente Assen.

Brinkkwartier Erfgoedkwartier Overcingel Oranjebuurt Galgenveld Koopmanskwartier Cultuureelkwartier Oude Gasfabriek De Hertenkamp Asserbos De Esch Bomenbuurt Zuiderpark

Alle straten van Overcingel

Overcingel bestaat uit 11 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.