Huizenmarkt Bomenbuurt in Assen (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Bomenbuurt

Woningmarkt Bomenbuurt

Bomenbuurt is een buurt in de wijk Assen centrum en plaats Assen binnen de gemeente Assen. Deze buurt telt volgens het CBS 6.115 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bomenbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 399.281 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 6
Gemiddelde vraagprijs € 399.281
Percentage gezinnen met kinderen 14%

Verkoopduur woningen in Bomenbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bomenbuurt is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bomenbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Bomenbuurt.

Woningen recent verkocht in Bomenbuurt

Er zijn recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bomenbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bomenbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bomenbuurt. Een eengezinswoning in Bomenbuurt komt het meest (42%) voor. Daarna komt een portiekflat met 37% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bomenbuurt

In Bomenbuurt wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Bomenbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Bomenbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Bomenbuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Bomenbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Bomenbuurt vergeleken met de Assen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Bomenbuurt waar ligt dat?

Woningen te koop Bomenbuurt

Wil je een huis kopen in Bomenbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bomenbuurt . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bomenbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bomenbuurt.

Bekijk hier alle koopwoningen in Bomenbuurt. Zoek je huurwoning in Bomenbuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Bomenbuurt

Starterswoningen in Bomenbuurt zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Bomenbuurt zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bomenbuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Bomenbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Bomenbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bomenbuurt is 3.480 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.843 euro).

Leeftijden Bomenbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bomenbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Bomenbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Bomenbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Assen centrum in de gemeente Assen.

Brinkkwartier Erfgoedkwartier Overcingel Oranjebuurt Galgenveld Koopmanskwartier Cultuureelkwartier Oude Gasfabriek De Hertenkamp Asserbos De Esch Bomenbuurt Zuiderpark

Alle straten van Bomenbuurt

Bomenbuurt bestaat uit 13 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.