Huizenmarkt Koopmanskwartier in Assen (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Koopmanskwartier

Woningmarkt Koopmanskwartier

Koopmanskwartier is een buurt in de wijk Assen centrum en plaats Assen binnen de gemeente Assen. Deze buurt telt volgens het CBS 6.115 inwoners. Momenteel staan er 0 woningen te koop en zijn er recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koopmanskwartier. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 308.461 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 0
Woningen recent verkocht 6
Gemiddelde vraagprijs € 308.461
Percentage gezinnen met kinderen 14%

Verkoopduur woningen in Koopmanskwartier

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Koopmanskwartier is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Koopmanskwartier moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Koopmanskwartier.

Woningen recent verkocht in Koopmanskwartier

Er zijn recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koopmanskwartier. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Koopmanskwartier.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Koopmanskwartier. Een portiekflat in Koopmanskwartier komt het meest (66%) voor. Daarna komt een galerijflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Koopmanskwartier

In Koopmanskwartier wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Koopmanskwartier

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Koopmanskwartier (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Koopmanskwartier
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Koopmanskwartier

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Koopmanskwartier vergeleken met de Assen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Koopmanskwartier waar ligt dat?

Woningen te koop Koopmanskwartier

Wil je een huis kopen in Koopmanskwartier? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Koopmanskwartier . Er staan momenteel 0 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Koopmanskwartier alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Koopmanskwartier.

Er staan momenteel geen woningen te koop in Koopmanskwartier.

Bekijk hier alle koopwoningen in Koopmanskwartier. Zoek je huurwoning in Koopmanskwartier? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Koopmanskwartier

Starterswoningen in Koopmanskwartier zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Koopmanskwartier zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Koopmanskwartier zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Koopmanskwartier? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Koopmanskwartier

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Koopmanskwartier is 3.503 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.231 euro).

Leeftijden Koopmanskwartier

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Koopmanskwartier vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Koopmanskwartier

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Koopmanskwartier. De buurt zelf valt binnen de wijk Assen centrum in de gemeente Assen.

Brinkkwartier Erfgoedkwartier Overcingel Oranjebuurt Galgenveld Koopmanskwartier Cultuureelkwartier Oude Gasfabriek De Hertenkamp Asserbos De Esch Bomenbuurt Zuiderpark

Alle straten van Koopmanskwartier

Koopmanskwartier bestaat uit 25 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.