Huizenmarkt Oude Gasfabriek in Assen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oude Gasfabriek

Woningmarkt Oude Gasfabriek

Oude Gasfabriek is een buurt in de wijk Assen centrum en plaats Assen binnen de gemeente Assen. Deze buurt telt volgens het CBS 6.115 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oude Gasfabriek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 366.563 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 366.563
Percentage gezinnen met kinderen 14%

Verkoopduur woningen in Oude Gasfabriek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oude Gasfabriek is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oude Gasfabriek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oude Gasfabriek.

Woningen recent verkocht in Oude Gasfabriek

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oude Gasfabriek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oude Gasfabriek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oude Gasfabriek. Een eengezinswoning in Oude Gasfabriek komt het meest (68%) voor. Daarna komt een herenhuis met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oude Gasfabriek

In Oude Gasfabriek wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oude Gasfabriek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oude Gasfabriek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oude Gasfabriek
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oude Gasfabriek

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oude Gasfabriek vergeleken met de Assen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Oude Gasfabriek waar ligt dat?

Woningen te koop Oude Gasfabriek

Wil je een huis kopen in Oude Gasfabriek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oude Gasfabriek . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oude Gasfabriek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oude Gasfabriek.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oude Gasfabriek. Zoek je huurwoning in Oude Gasfabriek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oude Gasfabriek

Starterswoningen in Oude Gasfabriek zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oude Gasfabriek zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oude Gasfabriek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oude Gasfabriek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oude Gasfabriek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oude Gasfabriek is 3.414 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.458 euro).

Leeftijden Oude Gasfabriek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oude Gasfabriek vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Oude Gasfabriek

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Oude Gasfabriek. De buurt zelf valt binnen de wijk Assen centrum in de gemeente Assen.

Brinkkwartier Erfgoedkwartier Overcingel Oranjebuurt Galgenveld Koopmanskwartier Cultuureelkwartier Oude Gasfabriek De Hertenkamp Asserbos De Esch Bomenbuurt Zuiderpark

Alle straten van Oude Gasfabriek

Oude Gasfabriek bestaat uit 4 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.