Huizenprijzen en de huizenmarkt in Assen

Begrijp de huizenprijzen in Assen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Assen

Assen is een plaats in de gemeente Assen. Deze plaats telt volgens het CBS 71.165 inwoners. Momenteel staan er 123 woningen te koop en zijn er recent 391 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 348.052 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 123
Woningen recent verkocht 391
Gemiddelde vraagprijs € 348.052
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Assen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Assen is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Assen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Assen.

Woningen recent verkocht in Assen

Er zijn recent 391 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Assen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Assen. Een eengezinswoning in Assen komt het meest (55%) voor. Daarna komt een portiekflat met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Assen

In Assen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Assen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Assen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Assen

Starterswoningen in Assen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Assen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Assen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Assen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Assen

Wil je een huis kopen in Assen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Assen . Er staan momenteel 123 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Assen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Assen.

Bekijk alle koopwoningen in Assen. Zoek je huurwoning in Assen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Assen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Assen is 2.764 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.706 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Assen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Assen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Assen

Assen bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.