Huizenmarkt De Hertenkamp in Assen (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in De Hertenkamp

Woningmarkt De Hertenkamp

De Hertenkamp is een buurt in de wijk Assen centrum en plaats Assen binnen de gemeente Assen. Deze buurt telt volgens het CBS 6.115 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Hertenkamp. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 539.820 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 539.820
Percentage gezinnen met kinderen 14%

Verkoopduur woningen in De Hertenkamp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in De Hertenkamp is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in De Hertenkamp moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in De Hertenkamp.

Woningen recent verkocht in De Hertenkamp

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Hertenkamp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond De Hertenkamp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in De Hertenkamp. Een galerijflat in De Hertenkamp komt het meest (32%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling De Hertenkamp

In De Hertenkamp wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat De Hertenkamp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van De Hertenkamp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: De Hertenkamp
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers De Hertenkamp

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van De Hertenkamp vergeleken met de Assen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

De Hertenkamp waar ligt dat?

Woningen te koop De Hertenkamp

Wil je een huis kopen in De Hertenkamp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in De Hertenkamp . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in De Hertenkamp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in De Hertenkamp.

Bekijk hier alle koopwoningen in De Hertenkamp. Zoek je huurwoning in De Hertenkamp? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in De Hertenkamp

Starterswoningen in De Hertenkamp zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in De Hertenkamp zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in De Hertenkamp zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in De Hertenkamp? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs De Hertenkamp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in De Hertenkamp is 3.070 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.275 euro).

Leeftijden De Hertenkamp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in De Hertenkamp vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom De Hertenkamp

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom De Hertenkamp. De buurt zelf valt binnen de wijk Assen centrum in de gemeente Assen.

Brinkkwartier Erfgoedkwartier Overcingel Oranjebuurt Galgenveld Koopmanskwartier Cultuureelkwartier Oude Gasfabriek De Hertenkamp Asserbos De Esch Bomenbuurt Zuiderpark

Alle straten van De Hertenkamp

De Hertenkamp bestaat uit 14 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.