Huizenmarkt Oranjebuurt in Assen (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oranjebuurt

Woningmarkt Oranjebuurt

Oranjebuurt is een buurt in de wijk Assen centrum en plaats Assen binnen de gemeente Assen. Deze buurt telt volgens het CBS 6.115 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oranjebuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 323.897 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 323.897
Percentage gezinnen met kinderen 14%

Verkoopduur woningen in Oranjebuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oranjebuurt is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oranjebuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oranjebuurt.

Woningen recent verkocht in Oranjebuurt

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oranjebuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oranjebuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oranjebuurt. Een galerijflat in Oranjebuurt komt het meest (44%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oranjebuurt

In Oranjebuurt wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oranjebuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oranjebuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oranjebuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oranjebuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oranjebuurt vergeleken met de Assen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Oranjebuurt waar ligt dat?

Woningen te koop Oranjebuurt

Wil je een huis kopen in Oranjebuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oranjebuurt . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oranjebuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oranjebuurt.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oranjebuurt. Zoek je huurwoning in Oranjebuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oranjebuurt

Starterswoningen in Oranjebuurt zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Oranjebuurt zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oranjebuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oranjebuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oranjebuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oranjebuurt is 2.558 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.615 euro).

Leeftijden Oranjebuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oranjebuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Oranjebuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Oranjebuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Assen centrum in de gemeente Assen.

Brinkkwartier Erfgoedkwartier Overcingel Oranjebuurt Galgenveld Koopmanskwartier Cultuureelkwartier Oude Gasfabriek De Hertenkamp Asserbos De Esch Bomenbuurt Zuiderpark

Alle straten van Oranjebuurt

Oranjebuurt bestaat uit 17 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.