De Huizenmarkt gemeente Assen (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Assen

Woningmarkt Assen

Assen is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 71.165 inwoners. Momenteel staan er 196 woningen te koop en zijn er recent 426 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 227.956.

Woningen te koop 196
Woningen recent verkocht 426
Gemiddelde vraagprijs € 337.582
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 227.956
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Assen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Assen is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Assen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Assen.

Woningen recent verkocht in Assen

Er zijn recent 426 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Assen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Assen. Een eengezinswoning in Assen komt het meest (54%) voor. Daarna komt een portiekflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Assen

In Assen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Assen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Assen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Assen
Binnenring: Nederland

Assen waar ligt dat?

Woningen te koop Assen

Wil je een huis kopen in Assen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Assen . Er staan momenteel 196 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Assen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Assen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Assen. Zoek je huurwoning in Assen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Assen

Starterswoningen in Assen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Assen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Assen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Assen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Assen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Assen is 2.762 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.546 euro).

Leeftijden Assen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Assen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Assen

De gemeente Assen telt 7 plaatsen.

Assen Loon Rhee Ter Aard Ubbena Zeijerveen Zeijerveld

Alle wijken van Assen

Assen bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.