logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Assen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Assen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Assen

Assen is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 69.414 inwoners. Momenteel staan er 94 woningen te koop en zijn er recent 329 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 227.956.

Woningen te koop 94
Woningen recent verkocht 329
Gemiddelde vraagprijs € 369.987
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 227.956
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Assen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Assen is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Assen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Assen.

Woningen recent verkocht in Assen

Er zijn recent 329 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Assen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Assen. Een eengezinswoning in Assen komt het meest (55%) voor. Daarna komt een portiekflat met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Assen

In Assen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Assen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Assen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Assen

Starterswoningen in gemeente Assen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Assen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Assen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Assen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Assen

Wil je een huis kopen in gemeente Assen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Assen . Er staan momenteel 94 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Assen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Assen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Assen. Zoek je huurwoning in gemeente Assen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Assen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Assen is 2.865 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.728 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Assen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Assen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Assen

De gemeente Assen telt 7 plaatsen.

Assen Loon Rhee Ter Aard Ubbena Zeijerveen Zeijerveld

Wijken van Assen

Assen bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.