De Huizenmarkt in Velp (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Velp

Woningmarkt Velp

Velp is een plaats in de gemeente Rheden. Deze plaats telt volgens het CBS 43.525 inwoners. Momenteel staan er 95 woningen te koop en zijn er recent 72 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Velp. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 507.754 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 95
Woningen recent verkocht 72
Gemiddelde vraagprijs € 507.754
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Velp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Velp is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Velp moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Velp.

Woningen recent verkocht in Velp

Er zijn recent 72 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Velp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Velp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Velp. Een portiekflat in Velp komt het meest (40%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Velp

In Velp wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Velp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Velp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Velp
Binnenring: Nederland

Velp waar ligt dat?

Woningen te koop Velp

Wil je een huis kopen in Velp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Velp . Er staan momenteel 95 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Velp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Velp.

Bekijk hier alle koopwoningen in Velp. Zoek je huurwoning in Velp? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Velp

Starterswoningen in Velp zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Velp zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Velp zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Velp? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Velp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Velp is 3.627 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.215 euro).

Leeftijden Velp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Velp vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Velp

Velp bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.