Alle woningmarktinfo Dieren in Rheden

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Dieren

Een eerste blik op Dieren

Dieren is een wijk in de gemeente Rheden. Deze wijk telt volgens het CBS 16.725 inwoners. Momenteel staan er 51 woningen te koop en zijn er recent 134 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Dieren. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 552.648 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 51
Woningen recent verkocht 134
Gemiddelde vraagprijs € 552.648
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Dieren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dieren is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dieren moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dieren.

Woningen recent verkocht in Dieren

Er zijn recent 134 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dieren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dieren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dieren. Een eengezinswoning in Dieren komt het meest (62%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dieren

In Dieren wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Dieren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Dieren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dieren
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Dieren

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Dieren vergeleken met de Rheden en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Dieren

Wil je een huis kopen in Dieren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dieren . Er staan momenteel 51 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dieren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dieren.

Zoek je huurwoning in Dieren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Dieren.

Huizenprijzen in Dieren

Starterswoningen in Dieren zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Dieren zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dieren zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dieren? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dieren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dieren is 2.452 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.180 euro).

Leeftijden Dieren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dieren vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Dieren

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Dieren? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Dieren

Dieren-Zuid beneden spoorlijn Dieren-Noord boven spoorlijn Dieren-West boven spoorlijn Spankeren Ellecom Laag-Soeren Verspreide huizen bosgebied Laag Soeren Verspreide huizen Spankeren Verspreide huizen Fraterwaard en Beimerwaard Verspreide huizen bosgebied Ellecom Verspreide huizen bosgebied Dieren

Instellingen zijn opgeslagen