logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Dieren in Dieren

Begrijp de huizenprijzen in Dieren Rheden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Dieren Rheden

Dieren is een wijk in de plaats Dieren binnen de gemeente Rheden. Deze wijk telt volgens het CBS 16.595 inwoners. Momenteel staan er 22 woningen te koop en zijn er recent 104 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dieren. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 452.364 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 22
Woningen recent verkocht 104
Gemiddelde vraagprijs € 452.364
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Dieren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dieren is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dieren moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dieren.

Woningen recent verkocht in Dieren

Er zijn recent 104 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dieren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dieren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dieren. Een eengezinswoning in Dieren komt het meest (66%) voor. Daarna komt een portiekflat met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dieren

In Dieren wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dieren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dieren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Dieren

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Dieren vergeleken met de Rheden en Nederland.

Huizenprijzen in Dieren Rheden

Starterswoningen in Dieren Rheden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dieren Rheden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dieren Rheden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Dieren Rheden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Dieren Rheden

Wil je een huis kopen in Dieren Rheden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dieren Rheden . Er staan momenteel 22 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dieren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dieren.

Bekijk alle koopwoningen in Dieren Rheden. Zoek je huurwoning in Dieren Rheden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Dieren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dieren is 3.214 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.350 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Dieren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dieren vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Dieren

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Dieren? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Dieren

Dieren-Zuid beneden spoorlijn Dieren-Noord boven spoorlijn Dieren-West boven spoorlijn Spankeren Ellecom Laag-Soeren Verspreide huizen bosgebied Laag Soeren Verspreide huizen Spankeren Verspreide huizen Fraterwaard en Beimerwaard Verspreide huizen bosgebied Ellecom Verspreide huizen bosgebied Dieren