logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Rheden

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Rheden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Rheden

Rheden is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 43.570 inwoners. Momenteel staan er 97 woningen te koop en zijn er recent 242 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rheden. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 251.621.

Woningen te koop 97
Woningen recent verkocht 242
Gemiddelde vraagprijs € 507.648
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 251.621
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Rheden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rheden is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rheden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rheden.

Woningen recent verkocht in Rheden

Er zijn recent 242 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rheden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rheden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rheden. Een eengezinswoning in Rheden komt het meest (47%) voor. Daarna komt een portiekflat met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rheden

In Rheden wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rheden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rheden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Rheden

Starterswoningen in gemeente Rheden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Rheden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Rheden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Rheden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Rheden

Wil je een huis kopen in gemeente Rheden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Rheden . Er staan momenteel 97 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rheden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rheden.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Rheden. Zoek je huurwoning in gemeente Rheden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Rheden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rheden is 3.540 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.471 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Rheden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rheden vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Rheden

De gemeente Rheden telt 7 plaatsen.

De Steeg Dieren Ellecom Laag-Soeren Rheden Spankeren Velp

Wijken van Rheden

Rheden bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.