Velp in gemeente Rheden

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Velp

Een eerste blik op Velp

Velp is een wijk in de gemeente Rheden. Deze wijk telt volgens het CBS 17.985 inwoners. Momenteel staan er 74 woningen te koop en zijn er recent 65 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Velp. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 521.759 euro.

Woningen te koop 74
Woningen recent verkocht 65
Gemiddelde vraagprijs € 521.759
Percentage gezinnen met kinderen 25%

Verkoopduur woningen in Velp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Velp is 39 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Velp kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Velp

Er zijn recent 65 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Velp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Velp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Velp. Een portiekflat in Velp komt het meest (44%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Velp

In Velp wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Velp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Velp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Velp
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Velp

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Velp vergeleken met de Rheden en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Velp

Wil je een huis kopen in Velp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Velp. Er staan momenteel 74 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Velp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Velp.

Huizenprijzen in Velp

Starterswoningen in Velp zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Velp zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Velp zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Velp? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Velp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Velp is 2.893 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.816 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Velp is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Velp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Velp vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Velp

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Velp? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Velp

Velp-Noord boven spoorlijn Velp-Zuid beneden spoorlijn Velp-Zuid ten zuiden van Waterstraat Verspreide huizen Velp-Noordoost Verspreide huizen Velp-Zuidoost

Instellingen zijn opgeslagen