Huizenprijzen en de huizenmarkt in Nieuwegein

Begrijp de huizenprijzen in Nieuwegein met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Nieuwegein

Nieuwegein is een plaats in de gemeente Nieuwegein. Deze plaats telt volgens het CBS 62.320 inwoners. Momenteel staan er 67 woningen te koop en zijn er recent 315 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuwegein. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 403.973 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 67
Woningen recent verkocht 315
Gemiddelde vraagprijs € 403.973
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Nieuwegein

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nieuwegein is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nieuwegein moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nieuwegein.

Woningen recent verkocht in Nieuwegein

Er zijn recent 315 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuwegein. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nieuwegein.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nieuwegein. Een eengezinswoning in Nieuwegein komt het meest (39%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nieuwegein

In Nieuwegein wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nieuwegein

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nieuwegein (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Nieuwegein

Starterswoningen in Nieuwegein zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nieuwegein zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nieuwegein zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Nieuwegein? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Nieuwegein

Wil je een huis kopen in Nieuwegein? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nieuwegein . Er staan momenteel 67 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nieuwegein alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nieuwegein.

Bekijk alle koopwoningen in Nieuwegein. Zoek je huurwoning in Nieuwegein? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Nieuwegein

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nieuwegein is 3.813 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.680 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Nieuwegein

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nieuwegein vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Nieuwegein

Nieuwegein bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.