Alle woningmarktinfo Nieuwegein in gemeente Nieuwegein

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Nieuwegein

Een eerste blik op Nieuwegein

Nieuwegein is een plaats in de gemeente Nieuwegein. Deze plaats telt volgens het CBS 62.320 inwoners. Momenteel staan er 119 woningen te koop en zijn er recent 757 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Nieuwegein. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 334.589 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 119
Woningen recent verkocht 757
Gemiddelde vraagprijs € 334.589
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Nieuwegein

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nieuwegein is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nieuwegein moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nieuwegein.

Woningen recent verkocht in Nieuwegein

Er zijn recent 757 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuwegein. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nieuwegein.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nieuwegein. Een eengezinswoning in Nieuwegein komt het meest (34%) voor. Daarna komt een portiekflat met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nieuwegein

In Nieuwegein wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Nieuwegein

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Nieuwegein (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nieuwegein
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Nieuwegein

Wil je een huis kopen in Nieuwegein? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nieuwegein . Er staan momenteel 119 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nieuwegein alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nieuwegein.

Zoek je huurwoning in Nieuwegein? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Nieuwegein.

Huizenprijzen in Nieuwegein

Starterswoningen in Nieuwegein zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nieuwegein zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nieuwegein zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nieuwegein? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nieuwegein

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nieuwegein is 2.956 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.850 euro).

Leeftijden Nieuwegein

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nieuwegein vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Nieuwegein

Nieuwegein bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen