logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Nieuwegein

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Nieuwegein met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Nieuwegein

Nieuwegein is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 65.426 inwoners. Momenteel staan er 47 woningen te koop en zijn er recent 295 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuwegein. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 291.874.

Woningen te koop 47
Woningen recent verkocht 295
Gemiddelde vraagprijs € 413.162
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 291.874
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Nieuwegein

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nieuwegein is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nieuwegein moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nieuwegein.

Woningen recent verkocht in Nieuwegein

Er zijn recent 295 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuwegein. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nieuwegein.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nieuwegein. Een eengezinswoning in Nieuwegein komt het meest (39%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nieuwegein

In Nieuwegein wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nieuwegein

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nieuwegein (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Nieuwegein

Starterswoningen in gemeente Nieuwegein zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Nieuwegein zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Nieuwegein zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Nieuwegein? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Nieuwegein

Wil je een huis kopen in gemeente Nieuwegein? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Nieuwegein . Er staan momenteel 47 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nieuwegein alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nieuwegein.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Nieuwegein. Zoek je huurwoning in gemeente Nieuwegein? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Nieuwegein

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nieuwegein is 3.956 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.703 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Nieuwegein

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nieuwegein vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Nieuwegein

De gemeente Nieuwegein telt 1 plaats.

Nieuwegein

Wijken van Nieuwegein

Nieuwegein bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.