De Huizenmarkt gemeente Nieuwegein (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Nieuwegein

Woningmarkt Nieuwegein

Nieuwegein is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 62.320 inwoners. Momenteel staan er 205 woningen te koop en zijn er recent 282 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuwegein. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 205
Woningen recent verkocht 282
Gemiddelde vraagprijs € 381.135
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Nieuwegein

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nieuwegein is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nieuwegein moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nieuwegein.

Woningen recent verkocht in Nieuwegein

Er zijn recent 282 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuwegein. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nieuwegein.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nieuwegein. Een eengezinswoning in Nieuwegein komt het meest (38%) voor. Daarna komt een portiekflat met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nieuwegein

In Nieuwegein wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nieuwegein

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nieuwegein (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nieuwegein
Binnenring: Nederland

Nieuwegein waar ligt dat?

Woningen te koop Nieuwegein

Wil je een huis kopen in Nieuwegein? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nieuwegein . Er staan momenteel 205 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nieuwegein alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nieuwegein.

Bekijk hier alle koopwoningen in Nieuwegein. Zoek je huurwoning in Nieuwegein? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Nieuwegein

Starterswoningen in Nieuwegein zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nieuwegein zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nieuwegein zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nieuwegein? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nieuwegein

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nieuwegein is 3.701 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.425 euro).

Leeftijden Nieuwegein

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nieuwegein vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Nieuwegein

De gemeente Nieuwegein telt 1 plaats.

Nieuwegein

Alle wijken van Nieuwegein

Nieuwegein bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.