Huizenmarkt Zuilenstein in Nieuwegein (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Zuilenstein

Woningmarkt Zuilenstein

Zuilenstein is een wijk in de plaats Nieuwegein binnen de gemeente Nieuwegein. Deze wijk telt volgens het CBS 5.055 inwoners. Momenteel staan er 21 woningen te koop en zijn er recent 31 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuilenstein. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 423.347 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 21
Woningen recent verkocht 31
Gemiddelde vraagprijs € 423.347
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Zuilenstein

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zuilenstein is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zuilenstein moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zuilenstein.

Woningen recent verkocht in Zuilenstein

Er zijn recent 31 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuilenstein. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zuilenstein.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zuilenstein. Een eengezinswoning in Zuilenstein komt het meest (75%) voor. Daarna komt een portiekflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zuilenstein

In Zuilenstein wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zuilenstein

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zuilenstein (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zuilenstein
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Zuilenstein

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zuilenstein vergeleken met de Nieuwegein en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Zuilenstein waar ligt dat?

Woningen te koop Zuilenstein

Wil je een huis kopen in Zuilenstein? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zuilenstein . Er staan momenteel 21 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zuilenstein alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zuilenstein.

Bekijk hier alle koopwoningen in Zuilenstein. Zoek je huurwoning in Zuilenstein? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Zuilenstein

Starterswoningen in Zuilenstein zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zuilenstein zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zuilenstein zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zuilenstein? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zuilenstein

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zuilenstein is 3.803 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.250 euro).

Leeftijden Zuilenstein

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zuilenstein vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Zuilenstein

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Zuilenstein? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Zuilenstein

Zuilenstein