Huizenmarkt Hoogzandveld in Nieuwegein (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hoogzandveld

Woningmarkt Hoogzandveld

Hoogzandveld is een wijk in de plaats Nieuwegein binnen de gemeente Nieuwegein. Deze wijk telt volgens het CBS 2.915 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogzandveld. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 370.507 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 18
Gemiddelde vraagprijs € 370.507
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Hoogzandveld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoogzandveld is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoogzandveld moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoogzandveld.

Woningen recent verkocht in Hoogzandveld

Er zijn recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogzandveld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoogzandveld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoogzandveld. Een eengezinswoning in Hoogzandveld komt het meest (63%) voor. Daarna komt een galerijflat met 31% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoogzandveld

In Hoogzandveld wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoogzandveld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoogzandveld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoogzandveld
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hoogzandveld

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hoogzandveld vergeleken met de Nieuwegein en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Hoogzandveld waar ligt dat?

Woningen te koop Hoogzandveld

Wil je een huis kopen in Hoogzandveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoogzandveld . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoogzandveld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoogzandveld.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hoogzandveld. Zoek je huurwoning in Hoogzandveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hoogzandveld

Starterswoningen in Hoogzandveld zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hoogzandveld zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoogzandveld zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoogzandveld? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoogzandveld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoogzandveld is 3.686 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.266 euro).

Leeftijden Hoogzandveld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoogzandveld vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hoogzandveld

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hoogzandveld? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hoogzandveld

Hoogzandveld