Huizenmarkt Fokkesteeg in Nieuwegein (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Fokkesteeg

Woningmarkt Fokkesteeg

Fokkesteeg is een wijk in de plaats Nieuwegein binnen de gemeente Nieuwegein. Deze wijk telt volgens het CBS 6.535 inwoners. Momenteel staan er 15 woningen te koop en zijn er recent 46 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Fokkesteeg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 340.482 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 15
Woningen recent verkocht 46
Gemiddelde vraagprijs € 340.482
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Fokkesteeg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Fokkesteeg is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Fokkesteeg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Fokkesteeg.

Woningen recent verkocht in Fokkesteeg

Er zijn recent 46 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Fokkesteeg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Fokkesteeg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Fokkesteeg. Een eengezinswoning in Fokkesteeg komt het meest (47%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Fokkesteeg

In Fokkesteeg wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Fokkesteeg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Fokkesteeg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Fokkesteeg
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Fokkesteeg

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Fokkesteeg vergeleken met de Nieuwegein en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Fokkesteeg waar ligt dat?

Woningen te koop Fokkesteeg

Wil je een huis kopen in Fokkesteeg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Fokkesteeg . Er staan momenteel 15 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Fokkesteeg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Fokkesteeg.

Bekijk hier alle koopwoningen in Fokkesteeg. Zoek je huurwoning in Fokkesteeg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Fokkesteeg

Starterswoningen in Fokkesteeg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Fokkesteeg zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Fokkesteeg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Fokkesteeg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Fokkesteeg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Fokkesteeg is 3.343 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.254 euro).

Leeftijden Fokkesteeg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Fokkesteeg vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Fokkesteeg

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Fokkesteeg? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Fokkesteeg

Fokkesteeg