Huizenmarkt Merwestein in Nieuwegein (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Merwestein

Woningmarkt Merwestein

Merwestein is een wijk in de plaats Nieuwegein binnen de gemeente Nieuwegein. Deze wijk telt volgens het CBS 1.445 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Merwestein. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 240.222 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 13
Gemiddelde vraagprijs € 240.222
Percentage gezinnen met kinderen 22%

Verkoopduur woningen in Merwestein

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Merwestein is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Merwestein moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Merwestein.

Woningen recent verkocht in Merwestein

Er zijn recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Merwestein. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Merwestein.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Merwestein. Een portiekflat in Merwestein komt het meest (74%) voor. Daarna komt een galerijflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Merwestein

In Merwestein wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Merwestein

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Merwestein (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Merwestein
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Merwestein

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Merwestein vergeleken met de Nieuwegein en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Merwestein waar ligt dat?

Woningen te koop Merwestein

Wil je een huis kopen in Merwestein? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Merwestein . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Merwestein alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Merwestein.

Bekijk hier alle koopwoningen in Merwestein. Zoek je huurwoning in Merwestein? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Merwestein

Starterswoningen in Merwestein zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Merwestein zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Merwestein zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Merwestein? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Merwestein

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Merwestein is 4.666 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.611 euro).

Leeftijden Merwestein

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Merwestein vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Merwestein

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Merwestein? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Merwestein

Merwestein