Alle woningmarktinfo Westerkoog in Zaanstad

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Westerkoog

Een eerste blik op Westerkoog

Westerkoog is een wijk in de gemeente Zaanstad. Deze wijk telt volgens het CBS 6.470 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerkoog. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 392.354 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 43
Gemiddelde vraagprijs € 392.354
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Westerkoog

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Westerkoog is 11 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Westerkoog moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Westerkoog.

Woningen recent verkocht in Westerkoog

Er zijn recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerkoog. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Westerkoog.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Westerkoog. Een eengezinswoning in Westerkoog komt het meest (59%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Westerkoog

In Westerkoog wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Westerkoog

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Westerkoog (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Westerkoog
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Westerkoog

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Westerkoog vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Westerkoog

Wil je een huis kopen in Westerkoog? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Westerkoog . Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Westerkoog alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Westerkoog.

Zoek je huurwoning in Westerkoog? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Westerkoog.

Huizenprijzen in Westerkoog

Starterswoningen in Westerkoog zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Westerkoog zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Westerkoog zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Westerkoog? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Westerkoog

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Westerkoog is 3.595 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (3.567 euro).

Leeftijden Westerkoog

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Westerkoog vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Westerkoog

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Westerkoog? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Westerkoog

Westerkoog

Instellingen zijn opgeslagen