logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Koog aan de Zaan

Begrijp de huizenprijzen in Koog aan de Zaan met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Koog aan de Zaan

Koog aan de Zaan is een plaats in de gemeente Zaanstad. Deze plaats telt volgens het CBS 159.618 inwoners. Momenteel staan er 18 woningen te koop en zijn er recent 45 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koog aan de Zaan. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 415.851 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 18
Woningen recent verkocht 45
Gemiddelde vraagprijs € 415.851
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Koog aan de Zaan

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Koog aan de Zaan is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Koog aan de Zaan moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Koog aan de Zaan.

Woningen recent verkocht in Koog aan de Zaan

Er zijn recent 45 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koog aan de Zaan. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Koog aan de Zaan.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Koog aan de Zaan. Een eengezinswoning in Koog aan de Zaan komt het meest (71%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Koog aan de Zaan

In Koog aan de Zaan wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Koog aan de Zaan

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Koog aan de Zaan (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Koog aan de Zaan

Starterswoningen in Koog aan de Zaan zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Koog aan de Zaan zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Koog aan de Zaan zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Koog aan de Zaan? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Koog aan de Zaan

Wil je een huis kopen in Koog aan de Zaan? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Koog aan de Zaan . Er staan momenteel 18 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Koog aan de Zaan alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Koog aan de Zaan.

Bekijk alle koopwoningen in Koog aan de Zaan. Zoek je huurwoning in Koog aan de Zaan? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Koog aan de Zaan

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Koog aan de Zaan is 3.927 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.702 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Koog aan de Zaan

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Koog aan de Zaan vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Koog aan de Zaan

Koog aan de Zaan bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.