De Huizenmarkt in Koog aan de Zaan (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Koog aan de Zaan

Woningmarkt Koog aan de Zaan

Koog aan de Zaan is een plaats in de gemeente Zaanstad. Deze plaats telt volgens het CBS 154.820 inwoners. Momenteel staan er 34 woningen te koop en zijn er recent 62 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koog aan de Zaan. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 406.299 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 34
Woningen recent verkocht 62
Gemiddelde vraagprijs € 406.299
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Koog aan de Zaan

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Koog aan de Zaan is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Koog aan de Zaan moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Koog aan de Zaan.

Woningen recent verkocht in Koog aan de Zaan

Er zijn recent 62 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koog aan de Zaan. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Koog aan de Zaan.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Koog aan de Zaan. Een eengezinswoning in Koog aan de Zaan komt het meest (70%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Koog aan de Zaan

In Koog aan de Zaan wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Koog aan de Zaan

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Koog aan de Zaan (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Koog aan de Zaan
Binnenring: Nederland

Koog aan de Zaan waar ligt dat?

Woningen te koop Koog aan de Zaan

Wil je een huis kopen in Koog aan de Zaan? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Koog aan de Zaan . Er staan momenteel 34 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Koog aan de Zaan alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Koog aan de Zaan.

Bekijk hier alle koopwoningen in Koog aan de Zaan. Zoek je huurwoning in Koog aan de Zaan? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Koog aan de Zaan

Starterswoningen in Koog aan de Zaan zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Koog aan de Zaan zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Koog aan de Zaan zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Koog aan de Zaan? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Koog aan de Zaan

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Koog aan de Zaan is 3.702 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.587 euro).

Leeftijden Koog aan de Zaan

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Koog aan de Zaan vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Koog aan de Zaan

Koog aan de Zaan bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.