Alle woningmarktinfo Rosmolenwijk in Zaanstad

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Rosmolenwijk

Een eerste blik op Rosmolenwijk

Rosmolenwijk is een wijk in de gemeente Zaanstad. Deze wijk telt volgens het CBS 8.095 inwoners. Momenteel staan er 26 woningen te koop en zijn er recent 68 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rosmolenwijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 359.438 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 26
Woningen recent verkocht 68
Gemiddelde vraagprijs € 359.438
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Rosmolenwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rosmolenwijk is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rosmolenwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rosmolenwijk.

Woningen recent verkocht in Rosmolenwijk

Er zijn recent 68 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rosmolenwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rosmolenwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rosmolenwijk. Een eengezinswoning in Rosmolenwijk komt het meest (28%) voor. Daarna komt een maisonnette met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rosmolenwijk

In Rosmolenwijk wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Rosmolenwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Rosmolenwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rosmolenwijk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Rosmolenwijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Rosmolenwijk vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Rosmolenwijk

Wil je een huis kopen in Rosmolenwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rosmolenwijk . Er staan momenteel 26 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rosmolenwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rosmolenwijk.

Zoek je huurwoning in Rosmolenwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Rosmolenwijk.

Huizenprijzen in Rosmolenwijk

Starterswoningen in Rosmolenwijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Rosmolenwijk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rosmolenwijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rosmolenwijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rosmolenwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rosmolenwijk is 4.280 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.504 euro).

Leeftijden Rosmolenwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rosmolenwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Rosmolenwijk

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Rosmolenwijk? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Rosmolenwijk

Rosmolenbuurt

Instellingen zijn opgeslagen