Alle woningmarktinfo Vogelenbuurt

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Vogelenbuurt

Een eerste blik op Vogelenbuurt

Vogelenbuurt is een buurt in de gemeente Utrecht. Deze buurt telt volgens het CBS 38.930 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Vogelenbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 447.779 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 15
Gemiddelde vraagprijs € 447.779
Percentage gezinnen met kinderen 23%

Verkoopduur woningen in Vogelenbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Vogelenbuurt is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Vogelenbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Vogelenbuurt.

Woningen recent verkocht in Vogelenbuurt

Er zijn recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Vogelenbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Vogelenbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Vogelenbuurt. Een benedenwoning in Vogelenbuurt komt het meest (48%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Vogelenbuurt

In Vogelenbuurt wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Vogelenbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Vogelenbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Vogelenbuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Vogelenbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Vogelenbuurt vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Vogelenbuurt

Wil je een huis kopen in Vogelenbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Vogelenbuurt . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Vogelenbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Vogelenbuurt.

Zoek je huurwoning in Vogelenbuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Vogelenbuurt.

Huizenprijzen in Vogelenbuurt

Starterswoningen in Vogelenbuurt zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Vogelenbuurt zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Vogelenbuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Vogelenbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Vogelenbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Vogelenbuurt is 5.632 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.046 euro).

Leeftijden Vogelenbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Vogelenbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Vogelenbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Vogelenbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Noordoost in de gemeente Utrecht.

Vogelenbuurt Lauwerecht Staatsliedenbuurt Tuinwijk-West Tuinwijk-Oost Tuindorp en Van Lieflandlaan-West Tuindorp-Oost Voordorp en Voorveldsepolder Huizingalaan, K. Doormanlaan en omgeving Zeeheldenbuurt, Hengeveldstraat en omgeving Wittevrouwen

Alle straten van Vogelenbuurt

Vogelenbuurt bestaat uit 34 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen