Huizenmarkt Lauwerecht in Utrecht (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Lauwerecht

Woningmarkt Lauwerecht

Lauwerecht is een buurt in de wijk Noordoost en plaats Utrecht binnen de gemeente Utrecht. Deze buurt telt volgens het CBS 38.930 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Lauwerecht. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 426.295 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 11
Gemiddelde vraagprijs € 426.295
Percentage gezinnen met kinderen 23%

Verkoopduur woningen in Lauwerecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Lauwerecht is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Lauwerecht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Lauwerecht.

Woningen recent verkocht in Lauwerecht

Er zijn recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Lauwerecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Lauwerecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Lauwerecht. Een benedenwoning in Lauwerecht komt het meest (29%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Lauwerecht

In Lauwerecht wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Lauwerecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Lauwerecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Lauwerecht
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Lauwerecht

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Lauwerecht vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Lauwerecht waar ligt dat?

Woningen te koop Lauwerecht

Wil je een huis kopen in Lauwerecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Lauwerecht . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Lauwerecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Lauwerecht.

Bekijk hier alle koopwoningen in Lauwerecht. Zoek je huurwoning in Lauwerecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Lauwerecht

Starterswoningen in Lauwerecht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Lauwerecht zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Lauwerecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Lauwerecht? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Lauwerecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Lauwerecht is 5.982 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.718 euro).

Leeftijden Lauwerecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Lauwerecht vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Lauwerecht

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Lauwerecht. De buurt zelf valt binnen de wijk Noordoost in de gemeente Utrecht.

Vogelenbuurt Lauwerecht Staatsliedenbuurt Tuinwijk-West Tuinwijk-Oost Tuindorp en Van Lieflandlaan-West Tuindorp-Oost Voordorp en Voorveldsepolder Huizingalaan, K. Doormanlaan en omgeving Zeeheldenbuurt, Hengeveldstraat en omgeving Wittevrouwen

Alle straten van Lauwerecht

Lauwerecht bestaat uit 30 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.