Schaakbuurt en omgeving

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Schaakbuurt en omgeving

Een eerste blik op Schaakbuurt en omgeving

Schaakbuurt en omgeving is een buurt in de gemeente Utrecht. Deze buurt telt volgens het CBS 43.795 inwoners. Momenteel staan er 15 woningen te koop en zijn er recent 40 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Schaakbuurt en omgeving. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 345.817 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 15
Woningen recent verkocht 40
Gemiddelde vraagprijs € 345.817
Percentage gezinnen met kinderen 22%

Verkoopduur woningen in Schaakbuurt en omgeving

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schaakbuurt en omgeving is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schaakbuurt en omgeving moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schaakbuurt en omgeving.

Woningen recent verkocht in Schaakbuurt en omgeving

Er zijn recent 40 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schaakbuurt en omgeving. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schaakbuurt en omgeving.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schaakbuurt en omgeving. Een portiekflat in Schaakbuurt en omgeving komt het meest (32%) voor. Daarna komt een galerijflat met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schaakbuurt en omgeving

In Schaakbuurt en omgeving wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Schaakbuurt en omgeving

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Schaakbuurt en omgeving (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schaakbuurt en omgeving
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Schaakbuurt en omgeving

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Schaakbuurt en omgeving vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Schaakbuurt en omgeving

Wil je een huis kopen in Schaakbuurt en omgeving? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schaakbuurt en omgeving . Er staan momenteel 15 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schaakbuurt en omgeving alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schaakbuurt en omgeving.

Zoek je huurwoning in Schaakbuurt en omgeving? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Schaakbuurt en omgeving.

Huizenprijzen in Schaakbuurt en omgeving

Starterswoningen in Schaakbuurt en omgeving zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Schaakbuurt en omgeving zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schaakbuurt en omgeving zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schaakbuurt en omgeving? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schaakbuurt en omgeving

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schaakbuurt en omgeving is 3.606 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.517 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Schaakbuurt en omgeving is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Schaakbuurt en omgeving

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schaakbuurt en omgeving vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Schaakbuurt en omgeving

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Schaakbuurt en omgeving. De buurt zelf valt binnen de wijk Noordwest in de gemeente Utrecht.

Pijlsweerd-Zuid Pijlsweerd-Noord Nijenoord, Hoogstraat en omgeving Ondiep 2e Daalsebuurt en omgeving Egelantierstraat, Mariëndaalstraat e.o. Julianapark en omgeving Elinkwijk en omgeving Prins Bernhardplein en omgeving Geuzenwijk Schaakbuurt en omgeving Queeckhovenplein en omgeving Zuilen-Noord

Alle straten van Schaakbuurt en omgeving

Schaakbuurt en omgeving bestaat uit 38 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen