Alle woningmarktinfo Pijlsweerd-Zuid

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Pijlsweerd-Zuid

Een eerste blik op Pijlsweerd-Zuid

Pijlsweerd-Zuid is een buurt in de gemeente Utrecht. Deze buurt telt volgens het CBS 43.795 inwoners. Momenteel staan er 18 woningen te koop en zijn er recent 47 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pijlsweerd-Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 438.522 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 18
Woningen recent verkocht 47
Gemiddelde vraagprijs € 438.522
Percentage gezinnen met kinderen 22%

Verkoopduur woningen in Pijlsweerd-Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Pijlsweerd-Zuid is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Pijlsweerd-Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Pijlsweerd-Zuid.

Woningen recent verkocht in Pijlsweerd-Zuid

Er zijn recent 47 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pijlsweerd-Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Pijlsweerd-Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Pijlsweerd-Zuid. Een benedenwoning in Pijlsweerd-Zuid komt het meest (27%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Pijlsweerd-Zuid

In Pijlsweerd-Zuid wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Pijlsweerd-Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Pijlsweerd-Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Pijlsweerd-Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Pijlsweerd-Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Pijlsweerd-Zuid vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Pijlsweerd-Zuid

Wil je een huis kopen in Pijlsweerd-Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Pijlsweerd-Zuid . Er staan momenteel 18 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Pijlsweerd-Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Pijlsweerd-Zuid.

Zoek je huurwoning in Pijlsweerd-Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Pijlsweerd-Zuid.

Huizenprijzen in Pijlsweerd-Zuid

Starterswoningen in Pijlsweerd-Zuid zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Pijlsweerd-Zuid zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Pijlsweerd-Zuid zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Pijlsweerd-Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Pijlsweerd-Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Pijlsweerd-Zuid is 5.626 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.405 euro).

Leeftijden Pijlsweerd-Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Pijlsweerd-Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Pijlsweerd-Zuid

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Pijlsweerd-Zuid. De buurt zelf valt binnen de wijk Noordwest in de gemeente Utrecht.

Pijlsweerd-Zuid Pijlsweerd-Noord Nijenoord, Hoogstraat en omgeving Ondiep 2e Daalsebuurt en omgeving Egelantierstraat, Mariëndaalstraat e.o. Julianapark en omgeving Elinkwijk en omgeving Prins Bernhardplein en omgeving Geuzenwijk Schaakbuurt en omgeving Queeckhovenplein en omgeving Zuilen-Noord

Alle straten van Pijlsweerd-Zuid

Pijlsweerd-Zuid bestaat uit 36 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen