Huizenmarkt Prins Bernhardplein en omgeving in Utrecht (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Prins Bernhardplein en omgeving

Woningmarkt Prins Bernhardplein en omgeving

Prins Bernhardplein en omgeving is een buurt in de wijk Noordwest en plaats Utrecht binnen de gemeente Utrecht. Deze buurt telt volgens het CBS 43.795 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Prins Bernhardplein en omgeving. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 333.639 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 28
Gemiddelde vraagprijs € 333.639
Percentage gezinnen met kinderen 22%

Verkoopduur woningen in Prins Bernhardplein en omgeving

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Prins Bernhardplein en omgeving is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Prins Bernhardplein en omgeving moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Prins Bernhardplein en omgeving.

Woningen recent verkocht in Prins Bernhardplein en omgeving

Er zijn recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Prins Bernhardplein en omgeving. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Prins Bernhardplein en omgeving.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Prins Bernhardplein en omgeving. Een eengezinswoning in Prins Bernhardplein en omgeving komt het meest (32%) voor. Daarna komt een galerijflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Prins Bernhardplein en omgeving

In Prins Bernhardplein en omgeving wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Prins Bernhardplein en omgeving

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Prins Bernhardplein en omgeving (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Prins Bernhardplein en omgeving
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Prins Bernhardplein en omgeving

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Prins Bernhardplein en omgeving vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Prins Bernhardplein en omgeving waar ligt dat?

Woningen te koop Prins Bernhardplein en omgeving

Wil je een huis kopen in Prins Bernhardplein en omgeving? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Prins Bernhardplein en omgeving . Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Prins Bernhardplein en omgeving alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Prins Bernhardplein en omgeving.

Bekijk hier alle koopwoningen in Prins Bernhardplein en omgeving. Zoek je huurwoning in Prins Bernhardplein en omgeving? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Prins Bernhardplein en omgeving

Starterswoningen in Prins Bernhardplein en omgeving zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Prins Bernhardplein en omgeving zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Prins Bernhardplein en omgeving zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Prins Bernhardplein en omgeving? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Prins Bernhardplein en omgeving

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Prins Bernhardplein en omgeving is 5.192 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (5.371 euro).

Leeftijden Prins Bernhardplein en omgeving

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Prins Bernhardplein en omgeving vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Prins Bernhardplein en omgeving

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Prins Bernhardplein en omgeving. De buurt zelf valt binnen de wijk Noordwest in de gemeente Utrecht.

Pijlsweerd-Zuid Pijlsweerd-Noord Nijenoord, Hoogstraat en omgeving Ondiep 2e Daalsebuurt en omgeving Egelantierstraat, Mariëndaalstraat e.o. Julianapark en omgeving Elinkwijk en omgeving Prins Bernhardplein en omgeving Geuzenwijk Schaakbuurt en omgeving Queeckhovenplein en omgeving Zuilen-Noord

Alle straten van Prins Bernhardplein en omgeving

Prins Bernhardplein en omgeving bestaat uit 29 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.