De Huizenmarkt gemeente Texel (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Texel

Woningmarkt Texel

Texel is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 13.580 inwoners. Momenteel staan er 47 woningen te koop en zijn er recent 56 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Texel. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 47
Woningen recent verkocht 56
Gemiddelde vraagprijs € 531.200
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Texel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Texel is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Texel moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Texel.

Woningen recent verkocht in Texel

Er zijn recent 56 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Texel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Texel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Texel. Een eengezinswoning in Texel komt het meest (67%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Texel

In Texel wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Texel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Texel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Texel
Binnenring: Nederland

Texel waar ligt dat?

Woningen te koop Texel

Wil je een huis kopen in Texel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Texel . Er staan momenteel 47 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Texel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Texel.

Bekijk hier alle koopwoningen in Texel. Zoek je huurwoning in Texel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Texel

Starterswoningen in Texel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Texel zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Texel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Texel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Texel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Texel is 4.213 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.849 euro).

Leeftijden Texel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Texel vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Texel

De gemeente Texel telt 7 plaatsen.

De Cocksdorp De Koog De Waal Den Burg Den Hoorn Oosterend Oudeschild

Alle wijken van Texel

Texel bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.