Gemeente Texel

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Texel

Een eerste blik op Texel

Texel is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 13.580 inwoners. Momenteel staan er 78 woningen te koop en zijn er recent 92 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Texel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 535.817 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 78
Woningen recent verkocht 92
Gemiddelde vraagprijs € 535.817
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Texel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Texel is 57 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Texel kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Texel

Er zijn recent 92 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Texel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Texel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Texel. Een eengezinswoning in Texel komt het meest (64%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Texel

In Texel wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Texel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Texel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Texel
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Texel

Wil je een huis kopen in Texel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Texel . Er staan momenteel 78 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Texel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Texel.

Zoek je huurwoning in Texel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Texel.

Huizenprijzen in Texel

Starterswoningen in Texel zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Texel zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Texel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Texel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Texel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Texel is 3.479 euro. De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Texel is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Texel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Texel vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Texel

De gemeente Texel telt 7 plaatsen.

De Cocksdorp De Koog De Waal Den Burg Den Hoorn Oosterend Oudeschild

Alle wijken van Texel

Texel bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen