logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Texel

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Texel met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Texel

Texel is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 13.979 inwoners. Momenteel staan er 54 woningen te koop en zijn er recent 71 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Texel. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 377.170.

Woningen te koop 54
Woningen recent verkocht 71
Gemiddelde vraagprijs € 586.420
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 377.170
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Texel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Texel is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Texel moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Texel.

Woningen recent verkocht in Texel

Er zijn recent 71 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Texel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Texel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Texel. Een eengezinswoning in Texel komt het meest (68%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Texel

In Texel wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Texel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Texel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Texel

Starterswoningen in gemeente Texel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Texel zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Texel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Texel? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Texel

Wil je een huis kopen in gemeente Texel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Texel . Er staan momenteel 54 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Texel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Texel.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Texel. Zoek je huurwoning in gemeente Texel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Texel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Texel is 4.402 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.290 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Texel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Texel vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Texel

De gemeente Texel telt 7 plaatsen.

De Cocksdorp De Koog De Waal Den Burg Den Hoorn Oosterend Oudeschild

Wijken van Texel

Texel bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.