De Huizenmarkt in Den Burg (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Den Burg

Woningmarkt Den Burg

Den Burg is een plaats in de gemeente Texel. Deze plaats telt volgens het CBS 13.580 inwoners. Momenteel staan er 28 woningen te koop en zijn er recent 45 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Burg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 465.573 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 28
Woningen recent verkocht 45
Gemiddelde vraagprijs € 465.573
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Den Burg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Den Burg is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Den Burg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Den Burg.

Woningen recent verkocht in Den Burg

Er zijn recent 45 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Burg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Den Burg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Den Burg. Een eengezinswoning in Den Burg komt het meest (67%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Den Burg

In Den Burg wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Den Burg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Den Burg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Den Burg
Binnenring: Nederland

Den Burg waar ligt dat?

Woningen te koop Den Burg

Wil je een huis kopen in Den Burg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Den Burg . Er staan momenteel 28 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Den Burg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Den Burg.

Bekijk hier alle koopwoningen in Den Burg. Zoek je huurwoning in Den Burg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Den Burg

Starterswoningen in Den Burg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Den Burg zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Den Burg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Den Burg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Den Burg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Den Burg is 4.371 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.094 euro).

Leeftijden Den Burg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Den Burg vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Den Burg

Den Burg bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.