logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Den Burg

Begrijp de huizenprijzen in Den Burg met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Den Burg

Den Burg is een plaats in de gemeente Texel. Deze plaats telt volgens het CBS 13.979 inwoners. Momenteel staan er 30 woningen te koop en zijn er recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Burg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 499.865 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 30
Woningen recent verkocht 43
Gemiddelde vraagprijs € 499.865
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Den Burg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Den Burg is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Den Burg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Den Burg.

Woningen recent verkocht in Den Burg

Er zijn recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Burg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Den Burg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Den Burg. Een eengezinswoning in Den Burg komt het meest (67%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Den Burg

In Den Burg wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Den Burg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Den Burg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Den Burg

Starterswoningen in Den Burg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Den Burg zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Den Burg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Den Burg? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Den Burg

Wil je een huis kopen in Den Burg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Den Burg . Er staan momenteel 30 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Den Burg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Den Burg.

Bekijk alle koopwoningen in Den Burg. Zoek je huurwoning in Den Burg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Den Burg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Den Burg is 4.340 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.352 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Den Burg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Den Burg vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Den Burg

Den Burg bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.