Den Burg in de gemeente Texel

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Den Burg

Een eerste blik op Den Burg

Den Burg is een plaats in de gemeente Texel. Deze plaats telt volgens het CBS 13.580 inwoners. Momenteel staan er 26 woningen te koop en zijn er recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Den Burg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 398.327 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 26
Woningen recent verkocht 27
Gemiddelde vraagprijs € 398.327
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Den Burg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Den Burg is 44 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Den Burg kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Den Burg

Er zijn recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Burg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Den Burg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Den Burg. Een eengezinswoning in Den Burg komt het meest (62%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Den Burg

In Den Burg wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Den Burg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Den Burg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Den Burg
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Den Burg

Wil je een huis kopen in Den Burg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Den Burg. Er staan momenteel 26 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Den Burg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Den Burg.

Huizenprijzen in Den Burg

Starterswoningen in Den Burg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Den Burg zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Den Burg zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Den Burg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Den Burg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Den Burg is 3.123 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.891 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Den Burg is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Den Burg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Den Burg vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Den Burg

Den Burg bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen