Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Heerlen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Heerlen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Heerlen

Heerlen is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 86.715 inwoners. Momenteel staan er 179 woningen te koop en zijn er recent 472 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerlen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 232.880.

Woningen te koop 179
Woningen recent verkocht 472
Gemiddelde vraagprijs € 306.169
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 232.880
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Heerlen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heerlen is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heerlen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heerlen.

Woningen recent verkocht in Heerlen

Er zijn recent 472 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerlen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heerlen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heerlen. Een eengezinswoning in Heerlen komt het meest (47%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heerlen

In Heerlen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heerlen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heerlen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Heerlen

Starterswoningen in gemeente Heerlen zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Heerlen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Heerlen zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Heerlen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Heerlen

Wil je een huis kopen in gemeente Heerlen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Heerlen . Er staan momenteel 179 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heerlen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heerlen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Heerlen. Zoek je huurwoning in gemeente Heerlen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Heerlen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heerlen is 2.205 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.150 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Heerlen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heerlen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Heerlen

De gemeente Heerlen telt 2 plaatsen.

Heerlen Hoensbroek

Wijken van Heerlen

Heerlen bestaat uit 23 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.