De Huizenmarkt gemeente Heerlen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Heerlen

Woningmarkt Heerlen

Heerlen is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 86.715 inwoners. Momenteel staan er 276 woningen te koop en zijn er recent 266 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerlen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 276
Woningen recent verkocht 266
Gemiddelde vraagprijs € 291.531
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Heerlen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heerlen is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heerlen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heerlen.

Woningen recent verkocht in Heerlen

Er zijn recent 266 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerlen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heerlen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heerlen. Een eengezinswoning in Heerlen komt het meest (45%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heerlen

In Heerlen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heerlen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heerlen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heerlen
Binnenring: Nederland

Heerlen waar ligt dat?

Woningen te koop Heerlen

Wil je een huis kopen in Heerlen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heerlen . Er staan momenteel 276 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heerlen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heerlen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Heerlen. Zoek je huurwoning in Heerlen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Heerlen

Starterswoningen in Heerlen zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Heerlen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heerlen zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heerlen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heerlen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heerlen is 2.155 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.953 euro).

Leeftijden Heerlen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heerlen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Heerlen

De gemeente Heerlen telt 2 plaatsen.

Heerlen Hoensbroek

Alle wijken van Heerlen

Heerlen bestaat uit 23 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.