logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Heerlen

Begrijp de huizenprijzen in Heerlen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Heerlen

Heerlen is een plaats in de gemeente Heerlen. Deze plaats telt volgens het CBS 87.122 inwoners. Momenteel staan er 131 woningen te koop en zijn er recent 302 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerlen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 314.546 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 131
Woningen recent verkocht 302
Gemiddelde vraagprijs € 314.546
Percentage gezinnen met kinderen 26%

Verkoopduur woningen in Heerlen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heerlen is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heerlen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heerlen.

Woningen recent verkocht in Heerlen

Er zijn recent 302 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerlen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heerlen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heerlen. Een eengezinswoning in Heerlen komt het meest (43%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heerlen

In Heerlen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heerlen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heerlen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Heerlen

Starterswoningen in Heerlen zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Heerlen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heerlen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Heerlen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Heerlen

Wil je een huis kopen in Heerlen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heerlen . Er staan momenteel 131 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heerlen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heerlen.

Bekijk alle koopwoningen in Heerlen. Zoek je huurwoning in Heerlen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Heerlen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heerlen is 2.306 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.188 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Heerlen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heerlen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Heerlen

Heerlen bestaat uit 23 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.